Витлиемска звезда
Последни статии
ПРИКАЗКА ЗА СКРИЖАЛИТЕ
Мигрантските вълни р...
ПРЕДСТОИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯ...
ОКУЛТНИ ИЗКУСТВА
Как протича самият с...
Управление
Начало
Статии
Файлове
ЧЗВ
Дискусионни форуми
Уеб връзки
Категории за новините
Връзка с нас
Фото галерия
Търсене
Крал Артур
Захари Валоа
Атас
Потебители на линия
Гости на линия: 2
Няма членове на линия

Регистрирани потребители: 26
Най новият потребител: Melina Fiori
ПРИКАЗКА ЗА СКРИЖАЛИТЕ
Приказка за Скрижалите

Преди много, много векове на земята имало царство, което живеело върху кристални планини. Хората от това царство били толкова близко до Бога, че всеки ден до тях слизали от Небето огнени ангели, които със силата на излъчването си постоянно променяли формата на тези скали. Така земята на този народ се нагъвала и придобила изключително планински релеф- от единия й край- до другия. Веднъж Господ решил да предаде в ръцете на тези хора две огромни Тайнства- Мъдрост и Любов. Едната от тях вложил в сърцата им, наричайки ги „Благатните” хора, а другата- написал на кристални Плочи и ги предал на техния цар за съхранение и обучение на народа. Но царят на този народ, Тирас, бил прекалено горделив човек, поради което бил наказан, а Скрижалите на Тайната били предадени на неговите потомци. Така те станали могъщ народ, който разпространил величието на Мъдростта Божия по всички съседни народи. Мъдростта на тези Скрижали научила хората на жреческото изкуство, което не било нищо друго, а молитвена връзка между Бога и неговите творения. По този начин този кристален народ най-напред от всички останали започнал да служи на единствения Бог. В земята на „Благатните” хора живеела една жрица, наречена Берестида, която родила велик син, който учил хората на Любов и саможертва чрез своите песни и скрита мъдрост… Този народ станал толкова могъщ, че чрез Знанието, което носил, успял да подчини в обща империя народите, живеещи около великата река на последващите фараони. Така била създадена Великата страна на Долния и Горния Египет.
Минали хилядолетия. Следващите поколения от хора в страната на фараоните постепенно забравили духовните си връзки с Бога и изчовъркали Любовта в сърцата си, заменяйки я с Омраза. Така те постепенно се отдалечили от ценностите на добродетелния живот и започнали да разрушават онова, което са градили техните деди. Но някои от все още действащите жреци си спомнили за някогашната страна на Камъка, от която били взета и донесена Древната Мъдрост и Божествената Любов. Било взето решение- скрижалите на Богопознанието да бъдат върнати на тяхното старо място- в земята на Камъка. Жреците си и спомнили едно древно устно предание, според което: „Къща не се строи върху пясък, а върху Камък.” Поели обратно на път с Кивотите- пет на брой. С тях имало хиляди носачи и военни. Стигнали до Страната на Камъка и погребали Кивотите на различни места в земята на „Благатните хора.” Нито един човек от хилядите носачи и бойци не се върнал назад. Всички те изчезнали безследно заедно с Тайната, която донесли върху тези свещени Места.
А земята на долния Египет потънала в Пясъци…
Минали още хилядолетия. В земята на Камъка се родила принцеса, която обичала Бога и чрез тази си Любов в сърцето успяла да усети вибрацията на скритите от векове Кивоти. Искала преждевременно да предаде Учението на Любовта, скрито в тайните Скрижали, на хората. Нямала друг избор, освен да посети своята стара познайница- древната жрица Берестида, която й посочила мястото, където бил скрит един от Скрижалите. Бедната принцеса, така и не разбирала, че тези скрити Съкровища биха изгорили не само умовете, но и душите на нищо неподозиращите обезверени хорица, живеещи в това противоречиво време. Принцесата наредила на военачалниците да прокопаят тунел до хранилището на Тайнствата.
В същото време в този народ живеел тъмен принц, който събрал около себе си вещи лица и с обща помощ убили чрез изкуството на магията светлата принцеса. Внушили й да погълне вълшебни хапченца, от които тя така и не се събудила. Тъмният принц наредил да бъде зазидан входа към Скрижалите и върху него бил направен водоем.
Така завинаги било наводнено Тайното подземие.
Минали години. Всички потомци на вещите лица загинали от коварни злокачествени заболявания. Останал жив само един от племенниците им, който държал тайната на принцесата и тази на тъмния принц. И той щял да бъде покосен от същата участ, ако не била намесата на съдбата… Наложило му се да поиска прошка от роднините на тази принцеса… Намерил един светъл принц, на когото излял болката на душата си и му показал раните, които носел. Така в крайна сметка благодарение на покаянието, което предизвикал в душата си, живота му бил спасен.
А Тайната на Входа за Кивотите и до ден днешен стои неразкрит, и така ще бъде дотогава, докато хората не подготвят сърцата си за онази благодат, която би могла да им донесе единствено Любовта….

Публикувана от zahary на August 27 2016 06:34:46 0 Коментари · 667 Прочита · Отпечатай
Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
Чат
Трябва да сте влезли за да ползвате Чата.

Kral_Artur
24/12/2011 20:09
Да са честити коледните и новогодишни празници на всички българи, както и на всички други - живеещите в България. Нека има между нас повече доброта, смирение и обич. Да обичаме ближния, като себе си,

Kral_Artur
29/11/2010 23:02
Приятели, описвам само някои от по-силните случаи, които съм имал. Невероятна е Божията милост и сила, както е невероятен и самият живот, но само с любов към ближния.

anahata
09/04/2010 18:29
Добре дошъл сред нас, приятелю!

Masquerade
08/04/2010 06:49
Здравейте

Kral_Artur
24/01/2010 20:11
Приятели и почитатели наши, бъдете здрави, щастливи и безпристрастно информирани чрез нашия сайт при всяка добра за вас възможност.

Scorpion
04/11/2009 20:12
Нека магията е с вас.

zahary
04/08/2009 18:06
Уважаеми приятели, приканваме Ви да посетите фото-галерията на сайта ни /меню "Управление"/. Приятно разглеждане!

zahary
09/07/2009 15:16
Архивни файлове можете да сваляте като ползвате Internet Explorer и щракнете върху съответното място за сваляне с дясно копче на мишката и изберете "Save Target as..".

zahary
07/07/2009 14:45
Извиняваме се на нашите приятели за възникналия проблем в модул "Файлове". Надяваме се че в най-скоро време тегленето на книги ще бъде подновено.

zahary
22/05/2009 16:20
Честит празник на нашите приятели и преподаватели в системата на образованието: Аnahata , Kral Artur, Георги Ангелов, Vanya, Фотка, Artyom! Бъдете все така целеустремени в Пътя на Духа!

Архив на чата
Copyright © 2007