Витлиемска звезда
Последни статии
ПРИКАЗКА ЗА СКРИЖАЛИТЕ
Мигрантските вълни р...
ПРЕДСТОИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯ...
ОКУЛТНИ ИЗКУСТВА
Как протича самият с...
Управление
Начало
Статии
Файлове
ЧЗВ
Дискусионни форуми
Уеб връзки
Категории за новините
Връзка с нас
Фото галерия
Търсене
Крал Артур
Захари Валоа
Атас
Потебители на линия
Гости на линия: 2
Няма членове на линия

Регистрирани потребители: 26
Най новият потребител: Melina Fiori
ПРЕДСТОИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ДВИЖЕНИЕ НА НАРОДИТЕ
ПРЕДСТОИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ДВИЖЕНИЕ НА НАРОДИТE

С д-р Захари Валоа разговаря Айя Янкова

С днешните миграционни процеси и с верската нетърпимост започва духовната битка за спасяването на човешките души

- Докторе, какво се случва сега в Европа, какво прозира зад видимото в духовен план?

- И отвън и отвътре всичко ври и кипи, защото най-старият континент се намира пред големи промени и предизвикателства. Предстои още по-голямо движение на народите, защото то е резултат от енергийното раздвижване в духовните светове и като последствие от него идва и едно земно прекрояване и преобразяване на Европа, както и на целия свят. Знаем, че новото вино не се поставя в стари мехове. Сега се скрояват тези нови форми, нови одежди, които да могат да приютят идващите нови високочестотни енергии. Ненужните “кръпки” от тези “дрехи” се изрязват, за да се скроят чисто новите бели носии на Духа. В момента духовните светове разкрояват Европа, а после предстои още по-мощна вълна на осъзнаване, на връщане натам, откъдето са тръгнали търсещите мир, сигурност и материална обезпеченост.

- Значи тази среща на Изтока и Запада на Стария континент е била предизвестена, вероятно за да осъществи някакво уравновесяване на различните потенциали…

- Не случайно всички други континенти започват с буквата “А”, а само Европа с “Е” /Единението, Единосъщието/. Затова точно тук трябваше да се срещнат двете парадигми на Изтока и Запада - на духовното с материалното. Затова имащите духовни приоритети трябваше да дойдат да видят дали материалната сигурност, богатството, към което са се стремели, е толкова хубаво, както и да се научат на социално устройство. Но, от своя страна, и да научат западняците да си пазят и отстояват духовните ценности, да имат отговорности в духовен план.

- Значи остарелите и непригодни форми и системи ще останат в историята. Но някои отговорни фактори смятат, че това не се отнася за тях…

- До 6 години ще има толкова големи преустройства, че светът изобщо няма да бъде същият. Залъгващите се, че днешното статукво ще остане непроменено, ще останат разочаровани. Но сега все още се забравят в своята опасна игра с огъня. Затова и светът прилича на една огромна игрална маса за карти. И всеки цака другия с фалшиви козове, в резултат на което идват бедствията, катастрофите… Но пък така се стигна и до днешната среща на Запада и Изтока. За да се поучат взаимно и Западът да дочака опровержението на своите модели, да разбере, че само пътят на благоденствието, на социалната доктрина е недостатъчен, дори е грешен, защото в него съзнанието не еволюира, а се преспива.

- Затова Небето им прати беж-ан-ци-те /подгонените от Божествената енергия/…

- Да, в своята игра на карти получиха дяволския коз, за да разберат, че вървят по грешен път. Така се явяват, обаче, и изпълнители на Божия промисъл, без много да го съзнават. Хората от Изтока пък не осъзнават, че не е богоугодно да изоставиш страната си, когато тя е в беда, да се страхуваш да отстояваш свободата си в родината, а да я търсиш другаде, поднесена на тепсия. Това издава страх и неготовност да защитиш дома си.

- Но пък дали и ние разбираме правилно ролята си на участници в този процес?…

- Не съвсем, защото, посрещайки бежанците със смесени чувства, трябва да знаем, че не е милост да вкарваме нашественици в страната си, макар че и голяма част от тях не са такива. Трябва и да съзнаваме, че социалната трапеза на Европа няма да реши проблемите им, но може да застраши някои извоювани вече наши свободи. Предстои ни да научим, че единствено духовната храна носи качествения духовен напредък

- Говори се за износ на ислям, за ислямизиране на Европа…

- Не това е целта, а изграждането на нов световен ред и ново световно правителство. Но едни предполагат, а Друг разполага с положението. Затова истинският християнин не се бои от нищо, защото зад случващото се за него прозира изпълнението на Божия План. А според него, смисълът на живота не е в комфортното живуркане и бягане в чужбина, а в оставането там, където си поставен от твоя Творец. И днешните процеси са предупреждение за невярващите в този Промисъл, защото работата им тук ще бъде на привършване и душите им ще се върнат при своя Първоизточник.

- Изглежда, България, не случайно, бе подмината от големите изпитания, свързани с бежанската криза…

- И то не поради нейната бедност, а най-вече заради нейното средищно и що-годе равновесно състояние между духа и материята. Защото тя винаги е била пионер в съчетаването на духовното и социалното устройство. В страната ни има и немалко молитвено настроение и застъпничество на духовните светове за нас, което е измолвано от немалко молитвени кръгове.

- Православната Църква също се включи в това застъпничество…

- Но дано не само на думи, тя трябва да прояви и на дело това си намерение, докато все още има време и възможност за спасението на страната ни. Защото само след около месец войнстващият ислям ще покаже истинското си лице в цяла Европа. А до февруари и март другата година положението ще стане зловещо. Затова Църквата ни трябва да изпълни мисията си на духовен страж и както казва Св. Апостол Павел в посланието си до Ефесяните, трябва да се облечем във всеоръжието Божие, защото нашата борба е срещу светоуправниците на тъмнината.

И само така ще можем да се възпротивим, да устоим и да надвием лошите дни, които идват. И тъй като, според Св.Апостол Павел, в тази страшна битка ще можем да угасим всички нажежени стрели на лукавия с щита на вярата, Църквата е призвана да вземе шлема на спасението и духовния меч /Божието слово/, да поведе народа си под свещените бойни хоругви към едно всенародно духовно спасение в започващата свещена война.

Но тази битка ще е много трудна, защото вече много хора и правителства действат под хипноза, с нея антихрист властва над душите им, като осъществява користните им намерения. Затова днес е така важно нашите свещеници, подобно на Патриарх Евтимий Търновски, да охраняват вратата на християнството, да стоят в най-застрашените ни места, най-опасните пунктове на нашите граници и да обикалят с хоругви и кръстове, с песнопения и с възгласите “Бог с нами!” да извършват самоотвержено своята духовна работа.

Да бъдат духовни воини, да организират шествия и митинги, за да спрат започналата духовна, религиозна война. Иначе завещаните още от Мохамед арабски халифати ще покрият света.

Публикувана от zahary на December 05 2015 10:47:06 0 Коментари · 844 Прочита · Отпечатай
Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
Чат
Трябва да сте влезли за да ползвате Чата.

Kral_Artur
24/12/2011 20:09
Да са честити коледните и новогодишни празници на всички българи, както и на всички други - живеещите в България. Нека има между нас повече доброта, смирение и обич. Да обичаме ближния, като себе си,

Kral_Artur
29/11/2010 23:02
Приятели, описвам само някои от по-силните случаи, които съм имал. Невероятна е Божията милост и сила, както е невероятен и самият живот, но само с любов към ближния.

anahata
09/04/2010 18:29
Добре дошъл сред нас, приятелю!

Masquerade
08/04/2010 06:49
Здравейте

Kral_Artur
24/01/2010 20:11
Приятели и почитатели наши, бъдете здрави, щастливи и безпристрастно информирани чрез нашия сайт при всяка добра за вас възможност.

Scorpion
04/11/2009 20:12
Нека магията е с вас.

zahary
04/08/2009 18:06
Уважаеми приятели, приканваме Ви да посетите фото-галерията на сайта ни /меню "Управление"/. Приятно разглеждане!

zahary
09/07/2009 15:16
Архивни файлове можете да сваляте като ползвате Internet Explorer и щракнете върху съответното място за сваляне с дясно копче на мишката и изберете "Save Target as..".

zahary
07/07/2009 14:45
Извиняваме се на нашите приятели за възникналия проблем в модул "Файлове". Надяваме се че в най-скоро време тегленето на книги ще бъде подновено.

zahary
22/05/2009 16:20
Честит празник на нашите приятели и преподаватели в системата на образованието: Аnahata , Kral Artur, Георги Ангелов, Vanya, Фотка, Artyom! Бъдете все така целеустремени в Пътя на Духа!

Архив на чата
Copyright © 2007