Витлиемска звезда
Последни статии
ПРИКАЗКА ЗА СКРИЖАЛИТЕ
Мигрантските вълни р...
ПРЕДСТОИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯ...
ОКУЛТНИ ИЗКУСТВА
Как протича самият с...
Управление
Начало
Статии
Файлове
ЧЗВ
Дискусионни форуми
Уеб връзки
Категории за новините
Връзка с нас
Фото галерия
Търсене
Крал Артур
Захари Валоа
Атас
Потебители на линия
Гости на линия: 1
Няма членове на линия

Регистрирани потребители: 26
Най новият потребител: Melina Fiori
НИКУЛДЕН
Новини
НИКУЛДЕН
Автор: Захари Валоа


Днес се чества празника на един от най-тачените християнски светители- Николай Мирликийски чудотворец. Още по време на ранното си детство той прави впечатление с духовните си търсения, а по-късно бил ръкоположен в чин епископ.
След смъртта на родителите си Св. Николай използвал цялото завещано наследство за подпомагане на изпаднали в беда хора, като се стараел да не се разчува стореното от него благодеяние.
Легендата споменава за богат жител на Патара, който по стечение на обстоятелствата загубил състоянието си и изпаднал в немилост. Благодарение на св. Николай, който последователно всяка вечер подхвърлял през прозореца на дома му кесия с жълтици този нещастен човек отново възвърнал финансовия си статус и успял да задоми трите си неомъжени дъщери. По този благороден начин светителят успял да спаси момичетата от безчестие и грях.
Св. Николай се слави и с друг свой подвиг. Веднъж по време на пътуването по море той укротил морската буря с молитва и възкресил един моряк, който паднал от върха на корабната мачта.
Поради извършените си чудеса св. Николай се слави като покровител на банкерите, моряците и рибарите. Според митовете, той разлюлява и спира морските ветрове, ходи по моретата и, ако има някакъв кораб в беда, го спасява.
От камбанарията на окултната наука спокойно можем да направим аналогия между легендата на фалиралия финансово богаташ и закъсалата от към духовност и морални ценности българска държава. Свидетели сме как малка шайка от илюминатски групировки и ложи си е поставила за цел да заличи честта и достойнството на държавността в страната ни, представена и олицетворена чрез трите върховни власти- законодателна, изпълнителна и съдебна. Днес никой не може да отрече как хора с имунитет, заемащи високи постове в държавната ни йерархия насилват и малтретират свободната съвест на нацията ни, подтиквайки я подобно на онези обеднели сестри от легендата да проституира в сферите на духовната нечистоплътност. Подобно на изоставен кораб държавата ни пречупва мачта под напора на масонските вълни в политическия ни океан. И ето че журналистическата гилдия видя удобен момент за прокламиране на така желаните от всички ни морални ценности и добродетели като милосърдие и добротолюбие. Посредством апела им за милосърдие насочен към елита на обществото бе направен жалък опит да бъде повдигнато духовното битие и съзнание на народа. За съжаление не бе взет под внимание факта, че духовните основи, върху които е поставена тази богата супер класа се наричат лицемерие, кражба и рекет. Чрез тези си похвати и инструменти те успяха да изградят своя външен имидж в обществото. Благодарение на тях те днес наричат себе си елит. България днес има нужда от духовен спасител. В този си облик ние откриваме покровителят на небесните вълни Св. Николай Мирликийски чудотворец. Дали сме готови да го посрещнем в домовете си или бихме го заменили чистосърдечно с традиционния никулденски шаран и вино зависи от самите нас.
Св. Николай ни очаква за да ни предостави на разположение жълтиците на духовните добродетели.
Моля всички Вас, уважаеми приятели да го посрещнете подобаващо в домовете и сърцата си!

zahary на December 07 2011 07:14:01 0 Коментари · 980 Прочита · Отпечатай
Коментари
Няма добавени коментари.
Добави коментар
Трябва да сте влезли в профила си за да публикувате коментари .
Оценки
Оценяването е възможно само за регистрирани членове.

Моля влезте в профила си, или се регистрирайте за да гласувате.

Няма публикувание оценки.
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
Чат
Трябва да сте влезли за да ползвате Чата.

Kral_Artur
24/12/2011 20:09
Да са честити коледните и новогодишни празници на всички българи, както и на всички други - живеещите в България. Нека има между нас повече доброта, смирение и обич. Да обичаме ближния, като себе си,

Kral_Artur
29/11/2010 23:02
Приятели, описвам само някои от по-силните случаи, които съм имал. Невероятна е Божията милост и сила, както е невероятен и самият живот, но само с любов към ближния.

anahata
09/04/2010 18:29
Добре дошъл сред нас, приятелю!

Masquerade
08/04/2010 06:49
Здравейте

Kral_Artur
24/01/2010 20:11
Приятели и почитатели наши, бъдете здрави, щастливи и безпристрастно информирани чрез нашия сайт при всяка добра за вас възможност.

Scorpion
04/11/2009 20:12
Нека магията е с вас.

zahary
04/08/2009 18:06
Уважаеми приятели, приканваме Ви да посетите фото-галерията на сайта ни /меню "Управление"/. Приятно разглеждане!

zahary
09/07/2009 15:16
Архивни файлове можете да сваляте като ползвате Internet Explorer и щракнете върху съответното място за сваляне с дясно копче на мишката и изберете "Save Target as..".

zahary
07/07/2009 14:45
Извиняваме се на нашите приятели за възникналия проблем в модул "Файлове". Надяваме се че в най-скоро време тегленето на книги ще бъде подновено.

zahary
22/05/2009 16:20
Честит празник на нашите приятели и преподаватели в системата на образованието: Аnahata , Kral Artur, Георги Ангелов, Vanya, Фотка, Artyom! Бъдете все така целеустремени в Пътя на Духа!

Архив на чата
Copyright © 2007