Витлиемска звезда
Последни статии
ПРИКАЗКА ЗА СКРИЖАЛИТЕ
Мигрантските вълни р...
ПРЕДСТОИ ОЩЕ ПО-ГОЛЯ...
ОКУЛТНИ ИЗКУСТВА
Как протича самият с...
Управление
Начало
Статии
Файлове
ЧЗВ
Дискусионни форуми
Уеб връзки
Категории за новините
Връзка с нас
Фото галерия
Търсене
Крал Артур
Захари Валоа
Атас
Потебители на линия
Гости на линия: 1
Няма членове на линия

Регистрирани потребители: 26
Най новият потребител: Melina Fiori
Добре дошъл
Добре дошли в нашия сай, приятели на окултното Учение!
ГEРГЬОВДЕН
Новини
ГEРГЬОВДЕН.
ЕЗОТЕРИЧНО ХРИСТИЯНСТВО И СЪВРЕМЕННО ИДОЛОПОКЛОНСТВО

автор: Захари ВалоаДнес е ден за равносметка. Време е да си спомним за онези верни последователи на Христовото учение, които отдадоха живота си в прослава на Бога. В очакване сме да почувстваме огъня в сърцата им и да разберем по какъв достоен начин са посрещнали смъртта в името на Христа.
Намираме се в първите векове от новото летоброене. Пред нас се разстилат гледки от един древен град- Рим, превърнал се по това време в център на кървави зрелища. Виждаме богато украсени дворци и палати с гуляещи вътре хора, нехаещи за своето морално и духовно състояние. Целият им живот и постъпки се изразявали в грижи за увеличаване на богаството и социалния престиж. Срещаме самодоволните лица на богати аристократи, военни трибуни и езически свещенодейци, извършващи кървави жертвоприношения в идолските капища.
Но нека погледнем какво става на цирковата арена – мъже, жени и деца са разкъсвани от гладни лъвове. Причината за това деяние се оказва тяхната вяра в Спасителя Христос. Чуваме и гласът на немощен старец: “Пуснете зверовете, нека не ме жалят”... На друго място виждаме майка, на която и отнемат децата едно по едно, тя трепери, но не от страх, а от вероятността последното и дете да се откаже от Христа. Носят се и песните на обграждащите я християни, които отиват с радост към явна смърт в името на своя Бог. Свидетели сме на кладите из града, ешафодите, пребиванията с камъни и навсякъде тези песни успяват да заглушат дивия рев на зверовете и шума на тълпите, жадуващи проливането на кръв. Тъмниците са препълнени със затворени християни, осъдени на смърт, чакащи часът на наказанието си.
Един от тези светилници и мъченик е Георги Победоносец, живял по времето на император Диоклетиан /284-305 г./ в малоазийската област Кападокия. Още от детската си възраст е възпитан в християнската вяра. Постъпвайки на военна служба той проявява завидни качества и бързо е произведен в чин полковник. След като императорът издава закон за преследване на християните смелият военачалник Георги протестира наложените заповеди и лично се представя за християнин. Въпреки застъпването на императора и предлаганите от него възможности за бляскава кариера, младият християнин отказва да остане на военна служба. Незабавно е арестуван и затворен в тъмница. Подложен е на бичуване, след което е каран да тича с нагорещени обувки с набити гвоздеи отвътре. По- късно го привързват към специално колело, което буквално разкъсва части от тялото му. Въпреки приложените мъчения Георги остава непоколебим във вярата си и отказва да пренесе жертва на идолското капище. Следващата заповед на императора е да хвърлят мъченика в негасена вар, но по свръхестествен начин Георги остава незасегнат. В крайна сметка е издадена присъда за посичане на светителя с меч. Великомъченикът навежда спокойно глава под меча на палача и е обезглавен. Така завършва подвига на св. Георги Победоносец. Неговото име се превръща в маяк всред бурното море на живота дори до днес.
Изминали са близо две хилядолетия, но в просторните палати намираме същите онези гуляещи хора, носещи в сърцата си пороците на отминалата Римска епоха. Светските наслади и забавления са всекидневие, разкоша и пълното безгрижие е запазената марка за начин на живот на хиляди хора, страдащи от безверие. На цирковата арена са поставени всички духовни ценности, с надеждата един ден да бъдат захвърлени в забвение. Духовното просветление отново е принудено да търси скривалище в катакомбите на езотеричното познание. Литургийните служби са превърнати в театрални представления, а на входовете на църковните сгради неотклонно са афиширани ценоразписите на требите и материалните задължения на ортодоксалния християнин към храма. За по-голяма убедителност на видни места са окачени изображения на “Страшния съд”, съпътстван от адския “вечен огън”, всяваш страх у маловерците и духовен рекет сред малодушните енориаши. Днешните съвременни идолопоклонници са позлатили кубетата на своите храмове и са инсталирали стряскащи слуха мегафони по камбанариите. Виждаме и шайката от книжници и фарисеи, злобно скърцаща със зъби и отново крояща планове да убият огъня в душите на подрастващото население посредством идеите на съвременното черно масонство. Резултатът от всичко това е широко ширеща се наркомания, проституция, порнография и висок ръст на престъпност. Зачестяват случаи на отвлечени и ритуално малтретирани деца. Често се организират и черни меси от преродените езически жреци. Разпръснатите по окръзи и селища тъмни ложи продължават незабравените сатанински ритуали като по този начин се надяват да измият спомена на пролятата свещена Кръв на Богочовека Иисус.....
Уважаеми окултисти!
Eзотеричното християнство, такова, каквото е било до 2 век от Христа, е тази сила, която събори древните езически капища и идоли. То разклати основите на цялата древна Римска империя.
Eзотеричното християнство устоя на огнените клади, притъпи острието на меча и затвори устата на лъвовете по арените.
Eзотеричното християнство победи света!

Пожелавам на всички истински християни да проявят своята храброст в борбата със злото в този свят! Защото Вие сте солта на земята!
Поздравявам най-сърдечно всички именници!
Честит празник!

zahary на May 06 2012 09:03:22 0 Коментари · 1040 Прочита · Отпечатай
Заветът на Левски (Предсмъртното писмо на Апостола)
Новини
Заветът на Левски (Предсмъртното писмо на Апостола)


Байовци, ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение. Не, тя с това започва.

Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.

Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана.

Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни.
Не се полъгвайте, че тези, които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате, като слънце пред очите си. Те няма да се поколебаят да посегнат към властта, а вие ще трябва да ги възпрете и да им поискате сметка, кой с какво е помогнал за освобождението ни, и давал ли е пари или казвал нека да стане па тогава. На такива аз съм им писал и преди”. Днес е момента да си купите живот, които сега се продава, утре не и милиони да давате”. Та тези, които покажат разписките с печата на Централния комитет, те нека живеят свободно в отечеството ни, а другите презрете и отсечете алчните им ръце желаещи властта, само за да ви грабят.

За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно – Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни.

За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли, не предполагали, че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни.

За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.

Това е което исках да ви кажа, надявайки се, че ще доведете борбата до край. Бъдете силни братя и не щадете силите, нито кръвта си, защото Отечеството ни няма да припише заслугите ви другиму, нито пък ще позволи да потънат в забвение.
И не забравяйте - Аз неведнъж съм ви казвал: ”Тоз, който ни освободи той ще да ни и пороби”. Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме.

Васил Левски ,1873 г.

zahary на February 21 2012 14:08:07 виж целият текст · 0 Коментари · 1046 Прочита · Отпечатай
ЗАУПОКОЙНА ЕКТЕНИЯ
Новини
ЗАУПОКОЙНА ЕКТЕНИЯ


Помилвай ни, Боже, според Твоята голяма милост, молим Ти се, послушай и помилвай!
Господи помилуй (3 пъти)
Още се молим за успокоение душата на загиналите от водното пришествие Божи раб (имената) и да им прости всяко волно или неволно прегрешение.
Господи помилуй (3 пъти)
За да настани Господ тяхната душа гдето почиват праведниците.
Господи помилуй (3 пъти)
Милост Божия, Царство Небесно и прощение на греховете в Христа безсмъртния Цар и наш Бог, да просим.
Подай Господи.

Спасителю, упокой душата на Твоите загинали от водното пришествие раби (имената) с духовете на праведниците, запазвай го в блажения живот, който произхожда от Тебе, човеколюбивий! В Твоето покоище, Господи, дето са упокоени всички Твои светии, упокой и душата на твоите раби, защото Ти си едничък човеколюбив. Слава, Ти си Бог, който слезе в ада и разкъса веригите на окованите, сам упокой душата на Твоите раби сега и всякога. Едничка чиста и непорочна Дева, която безсеменно си родила Бога, моли, за да се спаси душите на загиналите от водното пришествие раби (имената). Спасителю наш, упокой Твоите раби с праведниците и както е писано, засели ги в Твоите жилища, като благ презри тяхните умишлени и неумишлени, съзнателни и несъзнателни съгрешения, човеколюбивий Боже! Заедно със Светиите, Христе, упокой душите на Твоите раби (имената), дето няма болест, нито скръб, и нито въздишка, но е безкраен вечен живот. Само Ти, едничък си безсмъртен, който си създал човека, а ние земните от земя сме създадени и в същата земя ще отидем, според както си ни заповядал, като си ни създал и си рекъл: “3емя си и в земя ще отидеш.” Там всички човеци ще отидем, но нека вместо надгробно ридание, пеем песента: “Алилуя!” (три пъти)
Упокой Боже, Твоите раби (имената), засели ги в рая, където лицата на Светиите и праведниците сияят като светила. Упокой, Господи, загиналите от водното пришествие Твои раби (имената) и прости всичките им съгрешения!
Бог да ги прости!

zahary на February 08 2012 08:48:46 виж целият текст · 0 Коментари · 1319 Прочита · Отпечатай
ТРАКИИЙСКИ ПОСЛАНИЯ
Новини
ТРАКИИЙСКИ ПОСЛАНИЯ
(извадки)

подредил: Веселин Банчев


“Затова се и моля на Господа наш Иисуса Христа, да осъзнаете, братя мои, отговорността, която Бог повери вам още от началото на създанието на света, именно на вас и вашия род, защото това, що произлиза от Едем, е свято и изначално, и ще се върне пак там, откъдето е излязло, сиреч, в Божия Град, даже Града Христов, слизащ от небесата, в който и се откриваме в Славата Божия като Божии чада! Защото името Траки, братя мои, е едно от най-древните и почетни имена, и от него произхожда и вашият български род изначало. Мнозина се трудиха да проследят корените на този древен род, но не почетоха Словото Божие в труда си и затова и не родиха от Бога плод.” (Второ Послание Мелхеседеково до братята в Тракия, сиреч тези, които се наричат Тракийци, а днес българи, 1: 4-9) ;
“Защото плодът на Тракийския Род оплоди и Египет, и Асирия, и Израил, според както е писано, и от Тракия заради Христа те приеха благодат върху благодат от Едема още из началото. Понеже и писмените знаци, с които пишеха, не бяха техни, нито думите, с които говореха, бяха открити от тях; и нито дори древните им книжници разбираха докрай Словата Свети, които ревностно пазеха с живота си. Защото в тях премина от древната Тракийска Земя и от Едем, Езикът и Писмото Съвършени, които Сам Господ Бог подари на Тир и потомците му....
виж целия текст...

zahary на January 01 2012 09:05:12 виж целият текст · 0 Коментари · 1260 Прочита · Отпечатай
ЧНГ
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!
С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА МНОГО БЛАГОДЕНСТВИЕ И ДУХОВНА СВЕТЛИНА!!!

zahary на January 01 2012 09:01:47 виж целият текст · 0 Коментари · 886 Прочита · Отпечатай
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
Новини
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

Духовна Асоциация за Окултни Изкуства честити на всички братя и сестри, пребиваващи в светлина Рождественските празници!

С пожелания за много Светлина в Пътя на Богопознанието!


zahary на December 26 2011 21:02:29 виж целият текст · 0 Коментари · 949 Прочита · Отпечатай
НИКУЛДЕН
Новини
НИКУЛДЕН
Автор: Захари Валоа


Днес се чества празника на един от най-тачените християнски светители- Николай Мирликийски чудотворец. Още по време на ранното си детство той прави впечатление с духовните си търсения, а по-късно бил ръкоположен в чин епископ.
След смъртта на родителите си Св. Николай използвал цялото завещано наследство за подпомагане на изпаднали в беда хора, като се стараел да не се разчува стореното от него благодеяние.
Легендата споменава за богат жител на Патара, който по стечение на обстоятелствата загубил състоянието си и изпаднал в немилост. Благодарение на св. Николай, който последователно всяка вечер подхвърлял през прозореца на дома му кесия с жълтици този нещастен човек отново възвърнал финансовия си статус и успял да задоми трите си неомъжени дъщери. По този благороден начин светителят успял да спаси момичетата от безчестие и грях.
Св. Николай се слави и с друг свой подвиг. Веднъж по време на пътуването по море той укротил морската буря с молитва и възкресил един моряк, който паднал от върха на корабната мачта.
Поради извършените си чудеса св. Николай се слави като покровител на банкерите, моряците и рибарите. Според митовете, той разлюлява и спира морските ветрове, ходи по моретата и, ако има някакъв кораб в беда, го спасява.
От камбанарията на окултната наука спокойно можем да направим аналогия между легендата на фалиралия финансово богаташ и закъсалата от към духовност и морални ценности българска държава. Свидетели сме как малка шайка от илюминатски групировки и ложи си е поставила за цел да заличи честта и достойнството на държавността в страната ни, представена и олицетворена чрез трите върховни власти- законодателна, изпълнителна и съдебна. Днес никой не може да отрече как хора с имунитет, заемащи високи постове в държавната ни йерархия насилват и малтретират свободната съвест на нацията ни, подтиквайки я подобно на онези обеднели сестри от легендата да проституира в сферите на духовната нечистоплътност. Подобно на изоставен кораб държавата ни пречупва мачта под напора на масонските вълни в политическия ни океан. И ето че журналистическата гилдия видя удобен момент за прокламиране на така желаните от всички ни морални ценности и добродетели като милосърдие и добротолюбие. Посредством апела им за милосърдие насочен към елита на обществото бе направен жалък опит да бъде повдигнато духовното битие и съзнание на народа. За съжаление не бе взет под внимание факта, че духовните основи, върху които е поставена тази богата супер класа се наричат лицемерие, кражба и рекет. Чрез тези си похвати и инструменти те успяха да изградят своя външен имидж в обществото. Благодарение на тях те днес наричат себе си елит. България днес има нужда от духовен спасител. В този си облик ние откриваме покровителят на небесните вълни Св. Николай Мирликийски чудотворец. Дали сме готови да го посрещнем в домовете си или бихме го заменили чистосърдечно с традиционния никулденски шаран и вино зависи от самите нас.
Св. Николай ни очаква за да ни предостави на разположение жълтиците на духовните добродетели.
Моля всички Вас, уважаеми приятели да го посрещнете подобаващо в домовете и сърцата си!

zahary на December 07 2011 07:14:01 виж целият текст · 0 Коментари · 988 Прочита · Отпечатай
ДОБРО И ЗЛО
Новини
САМО ПРЕЗ СВЕТА НА ЛЮБОВТА СТИГАМЕ ДО СЪПРИКОСНОВЕНИЕТО С БОЖЕСТВЕНИТЕ ТАЙНИ

интервю със Захари Валоа

съвместна публикация с:
http://www.chudesa.net


Доброто и злото след всяка калпа променят посоката на индукцията си

Причината за болестите е прекъсната връзка между любовта на човека и любовта на Бога.


Д-р ЗАХАРИ ВАЛОА е магистър по медицина. Работил е във всички сектори на системата на здравеопазването.


Д-р ВАЛОА е и потомствен окултист. За пръв път се запознава с теории на окултизма (occultum, lat., скрито, тайно) на 14-годишна възраст. С практически окултни постановки започва да се занимава на 21 години, когато по мистичен начин влиза в контакт със своя бъдещ учител Александър Кръстников. Владее следните техники: окултен екзорцизъм и контрол над астрални духове, кoнтрол над Black embezzling с пренос на енергиен ресурс; духовно езотерично лечение. Извършва следните заклинателни ритуали: Василиеви, Златоустови, Киприянови, Кабалистични и др. Прилага резонансно плазмена медиаторика и лечение с бяла и цветна прана /мастерско ниво/, както и психо-терапия с прана по метода на филипинския Грандмайстор Чоа Кок Сюи. Запознат е с методики за стабилизиране на енергийното равновесие на организма. От 2 години ползува и енергийни техники от системата „Изис Сейким“ посредством шактипад. Любител е на физикалната и мантална радиестезия, радиестезичната медицина; радиестезичната фитотерапия. Обучен е в руски техники за восъколеене и елиминиране на енергийно – информационни негативни пакети и структури (магии и др.,). Многократно е извършвал енергийно изчистване и стабилизиране на движими и недвижими имущества (къщи, апартаменти, автомобили). Коригирал е социални параметри- подобряване на бизнес среда, семеен микроклимат; Не му е чуждо и ритуалното освещаване и преосвещаване на предмети, блокирането на статичен енергиен ресурс от енергийни черупки на починали хора върху живи (родови проклятия и др.). Д-р Захари Валоа е един от основателите на „Духовната Асоциация за Окултни Изкуства” /ДАОИСТ/. Член е на борда на директорите на Институт „Спирит”. Ст.н.с. Ръководител на катедра „Екзорцизъм и пренос на енергиен ресурс” към Институт „Спирит”. Член на БУМ. През 2008 г. е бил медицински консултант на пловдивския център по психотроника „Хармония”. В центъра работят хора с доказани от много години феноменални способности в областта на ултрасензорната медиаторика и хармонизирането на енергоинформационната матрица на човека. Автор е на поетичната книга „Езотеричен пръстен”. Публикува множество свои критични статии в областта на окултизма в www.occultism.biz. Създател и супер администратор на www.vitliemskazvezda.org.

- Докторе, защо в молитвата „Отче, наш“ се забелязват, на пръв поглед, взаимно изключващи се неща. А именно: „…и не ни въвеждай в изкушение“, „и ни опази от лукавия, за да не ни изкушава“. Или просто това отново е така познатата ни корелация „ добро-зло”?

- Тази молитва е изградена от 10 елемента, всеки, от който отговаря на изискванията на 10-те кабалистични сефирота, по друг начин казано, това е кабалистична молитва. Някои окултни автори са се досетили за това и го описват в книгите си. А доброто и злото са два енергийни потока, които след всяка калпа променят посоката на индукцията си. Метафората на това явление е добре отразена в притчата за „Блудния Син”. Петър Дънов, разглеждайки във философски план характеристиките на принципите на злото и доброто, ги онагледява като насочено движение на енергиен ресурс от точка А към точка Б, който след определено време обръща посоката си от Б към А. На същия принцип са обособени и законите във физиката (дял механика) за превръщането на кинетичната енергия в потенциална и обратно. Законите в битието са аналогични във всички негови плоскости, различни са само законите за привличането и отблъскването, но това е друга тема.

- Има ли връзка между морала на човека и неговите болести?

- И то пряка. Християнският светител Теофан Затворник предлага в тази връзка в книгите си едни незаменими съвети, за това как вярващите да се борят с външните и вътрешни сенки на фалш

ивия морал на днешната цивилизация. Посочва и връзката между тъмнината в душата на грешника, кръвта му и програмираното в бъдеще заболяване на тялото и душата. Това е вече неоспорим факт и от гледище на енергийната медицина. Човек от физична гледна точка представлява слаботоков магнит и ако го разгледаме като такъв, можем да кажем, че всяка патология в мисленето и поведението му се отразява като ендокринен или невро-вегетативен дисбаланс в неговото физическо тяло. Причината за набелязаното отклонение, както казахме, е електромагнитният ресурс, иницииран в резултат на негативните мисловни настройки на пациента. Това е така, тъй като вътрешното изръсване на медиатори (биологично активни вещества) в кръвта са зависими от неговото психично моментно състояние. Например, свръхпроизводството на адреналин и сродни хормони е характерно при стресови стуации. При някои хора това явление се превръща във всекидневие… А медицинската практика ясно говори, че голяма част от заболяванията се дължат именно на тези стресови фактори. Следователно, причината за болестите е прекъсната връзка между любовта на човека и любовта на Бога. И вината за този дефект е именно в човешкото поведение.

- Значи ли това, че формулата на доброто здраве се съдържа в Любовта?

- Любовта е в основата на всяко едно добро. Затова се казва: „Любете ближния като себе си!” За да не се усеща болка в дните на изпитание, в дните на Сатурновата епоха. Пък и физическото тяло следва духовното, между тях има очевидна симетрия. Затова последната глава от евангелието на Марко споменава, че ако някой истински вярващ в любовта човек изпие смъртоносна отрова, тя няма да му навреди.

- Църквата помага ли ни да овладеем това познание?

- Истинското Богопознание се извършва не чрез требите на Църковния клир, а чрез вътрешното отваряне на сърцето на човека към същинското съприкосновение с Божествените тайни. Това го може и гарантира единствено езотеричното посвещание в светлината на Окултната наука. Говорим не за нов подход за тълкуване на божествената природа, а за навлизане в света на любовта, която си дължим взаимно всички хора по света. „Милост искам, и Богопознание повече, отколкото всесъжение”, се казва в библейската Книга на Пророк Осия.

- Затова пък, когато не можем да стигнем до тези словесни поуки, те се разкриват по друг начин. Енергийна интервенция ли беше земетресението в Япония?

- Всичко в този свят е движение на енергиен ресурс. А с японския се целеше да се свърже ядреният (физичен) Плутоний с подземния (разбирай езотеричен) Плутоний и така да се отворят 4-те врати, които се охраняват до деня на Апокалипсиса. Както и да се локализира огромна енергия за прекръстосване на няколко паралелни свята и това да изкара Антихриста от Небитието в битиева плоскост. Само с подобен енергиен ресур може да бъде конюгирано изкуствено паралелно пространство с нашето битие. Това е един процес на навлизане на една вибрация в друга сродна, но в паралелно пространство.

- Често казваш, че мястото на катастрофата не е от значение и че магическите ритуали могат да въздействат дистанционно…

- Да, но за да бъде произведен ефект, трябва да са налице 2 субстанции – веществен продукт за манипулация и невеществен продукт от паралелното пространство (енергиен ресурс). Магът, посредством волята, знанието и енергията, която притежава, слива енергийно двата субекта. Ето така се ражда магическия феномен.

- И все пак от кого зависи дали едно нещо ще стане или не?

- Всичко зависи от една Комисия, наричат я Трибунал, Конвент….Инквизиция…

Дали трябва да има катастрофа или не на съответната плоскост, зависи от нейното решение. И в тази Комисия всички са колеги – и светлите, и тъмните. А над тях е само Божетсвеното Око, което осигурява еволюцията и на лошите, и на добрите .И ако кармата е тежка, тогава Светлите трябва на всяка цена да разпишат лиценза на Тъмните.

- Но защо на такава ценя, сякаш работеща повече за тъмните?

- Само така ни изглежда. Но това е единственият начин съгрешилите и имащи тежка карма да получат своите уроци и да се поправят. Смисълът е точно в това изправяне, а не в унищожението. Бог не може да остави хората да си живеят необезпокоявани с неразпънатите им страсти, убийства, изнасилвания и много други пороци.

- Ставащото сега прочистване, навярно, ще ги отсее…

- В даден момент от живота на човечеството става следното нещо. Образно казано, то прилича на пресяване на брашно през сито. В края на пресяването остават едрите зърна, което означва, че към края на калпата на цивилизацията остават много твърдоглави хора, за които спасението на душата ще е знак за оглупяване. И точно тези хора ще трябва да бъдат притиснати с решенията на Комисията, за която хората не знаят, защото нито Тъмните, нито Светлите, признават във външен план пред нормалните хора за нея.

- Аз си представях едрите зърна като по-стойностни и затова оцеляващи, а излиза, че отзованите ще се спасят…

- Това, което е ситно, отива в Рая. А другото, едрото, се връща за прераждане и облагородяване.

- Всъщност, излиза, че ще бъде късмет да умреш малко преди 2012г.

- 2012 г. не е предел на нищо. Преходът е налице още преди хиляди години, много индийци, маи, толтеки са се възнесли, когато са успели да повишат вибрацията на телата си. Истинското Възкресение на душата е тогава, когато тя се слее със своя Ангел. Това се нарича алхимична сватба.

- Това означава ли, че за оставащите в „ситото” започва Страшния съд?

- Тези, които останат в ситото, ще почувстват болката на натиска на Комисията.

Но този Трибунал следи как се занулират вибрационните плоскости.

А Страшният Съд е съвсем друго нещо. Ще го обясня пак образно. Да си представим, че вземаме 5 лъжици или вилици и ги подреждаме пред себе си вертикално. Всяка една от вилиците се намира на по-ниска или по-висока астрала от другите 4. Тази, която хващаме сега, иска да покачи вибрационното си състояние и да отиде по-високо от другите, с други думи да изкачи най-високото стъпало.Това е раят. Но, за да го направи, е нужна голяма енергия, която тя няма.За целта тя се съгласява да пропадне в по-долно ниво на вибрация, за да изпита повече болка, така тя знае, че ще се изчисти по-бързо и ще влезе в рая. Болката я изчиства и тя действително в следващото прераждане вече е на по-високо ниво от предишното. Но някои от вилиците решават да си живеят на тяхната си астрала, без да се покачват енергийно. Така те губят енергия, но намират начин да запазят своята идентичност, като навлезат в едно паралелно ниво, което ги пази – това е паралелът на Тъмната ложа. Тя ги пази и храни с енергия.

- Значи всичко води, накъдето трябва?

- Всичко това подготвя общата писта. Като някои от „вилиците” са се изкачили до висшата си вибрация, а други са обърнали гръб и са застанали на страната на Тъмната Сянка, се получава такова състояние на системата, в което в един момент 1/2 от влиците се намират само в състояние на висша вибрация, а други – само в нисша. Докато всички други вибрационни плоскости остават празни.Това е краят на Калпата. Или началото на Страшния Съд.

- Това си е едно истинско равновесие, на което, май, трябва да се гледа като на нещо естествено и ненаказателно явление?

- Да, напълно естествено. Никой не натиска тъмните да стават светли и обратно. Затова пък така тъмните ще станат по-тъмни, ще се озлобят, а светлите ще станат по-светли. По този начин се стига до умножаване на духовния клас на Тъмните и Светлите. Известно е, че съществуват и Тъмни свещеници…..Всеки си върви по своя път, според духовния клас на окултно обучение, в който е. Без никой да притиска никого.

- С това обяснение вече мога по-лесно да приема тъмните, което винаги съм искала…

- Особено, като знаеш, че преди това са били в светлия полюс. Не може един 21 клас Тъмен да прехвръкне при Светлите.Трябва да си изплати кармата. И при тях има постоянно движение. А също идва и момент, в който на душите им писва да бъдат в ужасите на Тъмната вибрация. Виждат как в някои планети цари хармония, а те се намират под тежестта на Сатурновата вибрация, загубили са човешкия си облик. Вибрацията на енергийния поток, в който се намират, преобразява физическия им облик в черепи и скелети, които се движат в пустошта на Чистилището, а по-силните енергийно се превръщат в демонични същества с рога. Един ден душата, обаче, застава до периферията на едно черно, непрогледно езеро, в центъра, на което е адската Тъмнина. Но когато душата се стреми да се откопчи от Тъмнината, вижда на отсрещния бряг ангели, които я насърчават да се отрече от Тъмнината. Съгласилата се да го направи душа, я откопчват от демоните и езерото, и отпращат в Чистилишето за духовно пречистване. Но много малко души се съгласяват да излезнат от това езеро.

- Но защо, тъмата по-притегателна ли е?

- Защото се страхуват от тежестта на кармичните задължения, които са длъжни да обезпечат в бъдеще… Защото знаят, че предстои огромно страдание – стопяване на карма. Но също така знаят, че смисълът е в това пречистване и навлизане във висшите плоскости на духа, където няма страдание.

- Явно, който се страхува от тъмата и от смъртта, се страхува и от страданията…

- Чувството на угнетеност в долината на Тъмата е като да успееш да си държиш ръката над огън не за минута, а с векове, защото има изкривяване на времето между паралелните светове. Докато в рая времето тече неусетно, в по-долните плоскости то спира. Починалият също преминава в такова безвремие. Т.е. нашите секунди там минават за векове.

zahary на June 14 2011 10:29:03 0 Коментари · 1118 Прочита · Отпечатай
Бъдещето на Европа
Новини
Бъдещето на Европа
Захари Валоа
по данни на чуждестранни медии
Известната българска ясновидка Ванга предсказала кога и защо ще загинат европейски страни. В едно от своите пророчества българска ясновидка Ванга говори за война с мюсюлманска държава, която ще използва химически оръжия. В резултат на това до 2016 г., Европа ще бъде напълно празена. В светлината на последните събития, тази държава може да е Либия, каза: "Globalist".

Според данни на западната коалиция в либийския град Сирт Кадафи укрива около 10 тона иприт. В навечерието на началото на военните операции на САЩ и техните съюзници срещу властите на Либия, няколко експерти заявиха, че либийският лидер Муамар Кадафи може да използва химическо оръжие като "последният аргумент.

Иприт – това е течен химичен агент с различни локални ефекти – с отчетливо вредно въздействие върху очите, дихателните пътища, стомашно-чревния тракт и кожата. Иприт- газ е бил използван през Първата световна война. От 1915 до 1918 е било разпръсквано 12000 тона на иприт, който е поразил около 400 хиляди души.

Според прогнозите на Ванга, 2011 г. трябва да отбележи повратен момент по пътя на цялото човечество, пропомня Life News. Сляпата ясновидка казва, че след ядрена катастрофа, която ще унищожи животните и растенията в северното полукълбо ще започне война с мюсюлманската държава.

Ислямската държава ще използва химическо оръжие и ще унищожи десетки други държави. След слиния удар върху кожата на хората ще се появят язви, гнойници, тумори и към 2016 г. Европа ще опустее.

Прогнозите на Ванга се сбъдват: след аварията в японската атомна електроцентрала Фукушима-1, след която вече са заразени много зеленчуци и други хранителни продукти, кризата в Либия достигна своята кулминация, заключава таблоида. В отговор на бомбардировките на страната от войски на НАТО, полковник Кадафи е обещал да удави Европа в кръв.

zahary на May 06 2011 13:50:29 виж целият текст · 0 Коментари · 1058 Прочита · Отпечатай
ГEРГЬОВДЕН
Новини
ГEРГЬОВДЕН.
ЕЗОТЕРИЧНО ХРИСТИЯНСТВО И СЪВРЕМЕННО ИДОЛОПОКЛОНСТВО

автор: Захари Валоа
Днес е ден за равносметка. Време е да си спомним за онези верни последователи на Христовото учение, които отдадоха живота си в прослава на Бога. В очакване сме да почувстваме огъня в сърцата им и да разберем по какъв достоен начин са посрещнали смъртта в името на Христа.
Намираме се в първите векове от новото летоброене. Пред нас се разстилат гледки от един древен град- Рим, превърнал се по това време в център на кървави зрелища. Виждаме богато украсени дворци и палати с гуляещи вътре хора, нехаещи за своето морално и духовно състояние. Целият им живот и постъпки се изразявали в грижи за увеличаване на богаството и социалния престиж. Срещаме самодоволните лица на богати аристократи, военни трибуни и езически свещенодейци, извършващи кървави жертвоприношения в идолските капища.
Но нека погледнем какво става на цирковата арена – мъже, жени и деца са разкъсвани от гладни лъвове. Причината за това деяние се оказва тяхната вяра в Спасителя Христос. Чуваме и гласът на немощен старец: “Пуснете зверовете, нека не ме жалят”... На друго място виждаме майка, на която и отнемат децата едно по едно, тя трепери, но не от страх, а от вероятността последното и дете да се откаже от Христа. Носят се и песните на обграждащите я християни, които отиват с радост към явна смърт в името на своя Бог. Свидетели сме на кладите из града, ешафодите, пребиванията с камъни и навсякъде тези песни успяват да заглушат дивия рев на зверовете и шума на тълпите, жадуващи проливането на кръв. Тъмниците са препълнени със затворени християни, осъдени на смърт, чакащи часът на наказанието си.
Един от тези светилници и мъченик е Георги Победоносец, живял по времето на император Диоклетиан /284-305 г./ в малоазийската област Кападокия. Още от детската си възраст е възпитан в християнската вяра. Постъпвайки на военна служба той проявява завидни качества и бързо е произведен в чин полковник. След като императорът издава закон за преследване на християните смелият военачалник Георги протестира наложените заповеди и лично се представя за християнин. Въпреки застъпването на императора и предлаганите от него възможности за бляскава кариера, младият християнин отказва да остане на военна служба. Незабавно е арестуван и затворен в тъмница. Подложен е на бичуване, след което е каран да тича с нагорещени обувки с набити гвоздеи отвътре. По- късно го привързват към специално колело, което буквално разкъсва части от тялото му. Въпреки приложените мъчения Георги остава непоколебим във вярата си и отказва да пренесе жертва на идолското капище. Следващата заповед на императора е да хвърлят мъченика в негасена вар, но по свръхестествен начин Георги остава незасегнат. В крайна сметка е издадена присъда за посичане на светителя с меч. Великомъченикът навежда спокойно глава под меча на палача и е обезглавен. Така завършва подвига на св. Георги Победоносец. Неговото име се превръща в маяк всред бурното море на живота дори до днес.
Изминали са близо две хилядолетия, но в просторните палати намираме същите онези гуляещи хора, носещи в сърцата си пороците на отминалата Римска епоха. Светските наслади и забавления са всекидневие, разкоша и пълното безгрижие е запазената марка за начин на живот на хиляди хора, страдащи от безверие. На цирковата арена са поставени всички духовни ценности, с надеждата един ден да бъдат захвърлени в забвение. Духовното просветление отново е принудено да търси скривалище в катакомбите на езотеричното познание. Литургийните служби са превърнати в театрални представления, а на входовете на църковните сгради неотклонно са афиширани ценоразписите на требите и материалните задължения на ортодоксалния християнин към храма. За по-голяма убедителност на видни места са окачени изображения на “Страшния съд”, съпътстван от адския “вечен огън”, всяваш страх у маловерците и духовен рекет сред малодушните енориаши. Днешните съвременни идолопоклонници са позлатили кубетата на своите храмове и са инсталирали стряскащи слуха мегафони по камбанариите. Виждаме и шайката от книжници и фарисеи, злобно скърцаща със зъби и отново крояща планове да убият огъня в душите на подрастващото население посредством идеите на съвременното черно масонство. Резултатът от всичко това е широко ширеща се наркомания, проституция, порнография и висок ръст на престъпност. Зачестяват случаи на отвлечени и ритуално малтретирани деца. Често се организират и черни меси от преродените езически жреци. Разпръснатите по окръзи и селища тъмни ложи продължават незабравените сатанински ритуали като по този начин се надяват да измият спомена на пролятата свещена Кръв на Богочовека Иисус.....
Уважаеми окултисти!
Eзотеричното християнство, такова, каквото е било до 2 век от Христа, е тази сила, която събори древните езически капища и идоли. То разклати основите на цялата древна Римска империя.
Eзотеричното християнство устоя на огнените клади, притъпи острието на меча и затвори устата на лъвовете по арените.
Eзотеричното християнство победи света!

zahary на May 05 2011 13:06:34 виж целият текст · 0 Коментари · 998 Прочита · Отпечатай
Лазаровден
Новини
Лазаровден

aвтор: Захари Валоа“32 В онова време... Мария, като дойде там гдето беше Исус и Го видя, падна пред нозете Му и рече Му: Господи, да беше Ти тука, нямаше да умре брат ми.
33 Исус, като я видя, че плаче, и юдеите, които я придружаваха, че плачат, разтъжи се в духа си и се смути.
34 И рече: Где го положихте? Казват Му: Господи, дойди и виж.
35 Исус се просълзи.
36 Затова юдеите думаха: Виж колко го е обичал!
37 А някои от тях рекоха: Не можеше ли Този, Който отвори очите на слепеца, да направи така, че и този да не умре?
38 Исус, прочее, като тъжеше пак в Себе Си, дохожда на гроба. Беше пещера, и на нея бе привален камък.
39 Казва Исус: Отместете камъка. Марта, сестрата на умрелия, Му казва: Господи, смърди вече, защото е от четири дни в гроба.
40 Казва й Исус: Не рекох ли ти, че ако повярваш ще видиш Божията слава?
41 И тъй, отместиха камъка. А Исус подигна очи нагоре и рече: Отче, благодаря Ти, че Ме послуша.
42 Аз знаех, че Ти винаги Ме слушаш; но това казах заради народа, който стои наоколо, за да повярват, че Ти си Ме пратил.
43 Като каза това, извика със силен глас: Лазаре, излез вън!
44 Умрелият излезе, с ръце и нозе повити в саван, и лицето му забрадено с кърпа. Исус им каза: Разповийте го и оставете го да си иде.
45 Тогава мнозина от юдеите, които бяха дошли при Мария и видяха това що стори Исус, повярваха в Него.” Eв. Йоан, Нов Завет, Библия.Наближавайки светлия празник на Възкресение Христово считам за необходимо да разгледаме едно много специфично само по себе си възкресение, предхождащо това на Иисус, а именно - на обичания /посветен в мистериите/ ученик Лазар. Това е по-късно и първият епископ от новата християнска Църква. Сега е момомента да се докоснем до някои от тайните, криещи се под символната маска на случилото се.
Обръщението “обичаният” се е използвало още от хилядолетия в херметичните общества в древните школи на Египет, където по този начин са наричали пристъпващия към посвещение неофит. По подобен начин стоят нещата и в култовите средища на зороастрийците, при мистериите на Митра, а също така и в инициациите на изток в Индия.
Във всички случаи в момента на посещението на Христос в семейството на покойника са се срещнали няколко чувствени елемента.
• Първият елемент е обичта на Иисус към самия Лазар, която трудно е можело да бъде прикрита.
• Вторият е тъгата и мъката, съпровождащи близките на Лазар от загубата му. Известно е, че човек страда тогава, когато му бъде отнето нещо ценно, към което е бил привързан достатъчно дълго време. От друга страна е ясно, че този, който не е обвързан косвено или пряко с определен обект и не съществуват условия за причинно следствена обусловеност, не умее да страда. По този начин смисълът на тъгата у близките се е изразявало именно в това- да бъде запълнена психологическата кухина, образувана от насилственото отнемане на близкия им от страна на съдбата.
• Третият елемент е егоистичният порив на част от опечалените, като се забелязва и необичайна смесица от протест и недоволство по отношение на демонстрираното бездействие от страна на Иисус, оценено като очевидна причина за смъртта на Лазар. Моето виждане е, че коренът на това чувство се крие в недостатъчното познание на някои от законите на кармата, диктуващи проявлението на индивидуалните житейски карти на съдбата преди да е започнало прераждането, чието добро познаване е задължително преди инкарнацията на индивида на земята.
Почувствал дълбокото страдание на хората около себе си, виждаме как Христос се насочва към ГРОБА. Въпросът е следният – за какъв гроб става дума? Или за каква ПЕЩЕРА? А ето че има и .... ПРИВАЛЕН КАМЪК. Опитните окултисти знаят добре, че в света на незримите мистерии буквалното тълкуване на определено явление винаги носи своите недостатъци. Те, посветените в истините на древната мъдрост твърдят, че за да се разбере истинското значение на тайната, е необходимо тя да бъде вътрешно преживяна и почувствана. Единствено профанът в мистериите може да приема ситуациите и явленията, описани в СВЕЩЕНИТЕ ПИСАНИЯ в тяхния буквален прочит.
В света на окултизма съществуват т. нар. трансцедентални връзки. Това означава, че за да осмислим правилно дадено окултно явление или процес е необходимо да го разделим на неговите съставни елементи. Всеки един от тези самостойни елементи ни насочва към определена езотерична плоскост, където би могло да се намерят сходни на него /с подобна вибрационна честота/. Съпоставяйки всички тях в общ план, ние бихме могли да достигнем до вътрешния план или принцип, върху който е устроена цялата система на явлението / процеса. По този начин ние бихме могли да изживеем отвътре този процес – това е и смисълът на езотеричното обучение. Изкушавам се да споделя, че това е и пътят, по който са вървели и нашите прадеди богомилите в X век, а и след това....
А сега нека да се върнем към разглеждания въпрос с ГРОБА на Лазар. Всеки човек е обречен да снеме в необходимото време и час своите материални обвивки, помагащи му да се приспособява на физическа плоскост. Причинта за това е тяхната амортизация и нуждата от поливалентно обучение на Духа в условията на различни нива на съществуване и проявление на материята- от най- финното до най- грубото. В желанието си да овладее тези нива Духът прави свои проекции в множество вибрационни диапазони. По този начин той доброволно приема и съпровождащите го условия на битуване в съответната среда- буквално той подписва договор с условия, които е длъжен да спазва за да овладее желаното знание. За да бъде изпълнена тази задача успешно той си съгражда и обвивки, в които да бъде съхранена собствената честота на вибриране. Този инструмент на човешката душа е наречен физическо тяло. В момента, в който задачата е вече привършена, Духът връща тези ненужни обвивки на природните стихии, от които ги е поел в началното си въплъщение. Тези СМЪРТНИ обвивки са ЧЕТИРИ на брой- отговарят за четирите дни на престоя на тялото на Лазар в ПЕЩЕРАТА на преобразуванията.
През ПЪРВИЯ езотеричен ден се разлага ФИЗИЧЕСКОТО ТЯЛО.
През ВТОРИЯ езотеричен ден се разлага ЕТЕРНОТО ТЯЛО /това е енергийно тяло на човека, включващо в себе си магнетизъм и електричество, присъщи на всяка една клетка в организма/.
През ТРЕТИЯ езотеричен ден се разлага АСТРАЛНОТО ТЯЛО /тук влизат страстите, емоциите и чувствата на индивида/.
През ЧЕТВЪРТИЯ езотеричен ден се разлага МЕНТАЛНОТО ТЯЛО /това е умственото тяло, интелекта, талантите на човека, които също подлежат на дезинтеграция след еони години живот/.
Важно е тук да се отбележи, че енергията, освободена от дезинтеграцията на гореописаните тела не подлежи на унищожение, а бива насочвана от програмни духове /Липики/ към съответните герминативни /новозараждащи/ се зони на ментален живот.
Единствената универсална, непроменяща се през цикъла на превъплъщения същност, се нарича семенен атом /причинно тяло/. Този атом трябва да постигне съвършена степен на вибрационна честота и ефирност за да получи душата правото да се превърне в духовен абитуриент. Това е последния стадий на душата преди навлизането и в рая.
Крайният резултат от описаните процеси е освобождаването на душевните тела от нисшите вибрационни честоти /страстите/ – душата е вече достойна да влезе в общия ДУХОВЕН дом, наречен “рай”, където “нищо нечисто не влиза” /според цитата от Откровението, Библия./
Живеейки в състояние на неведение за духовните светове, душата е обречена подобно на затворник по време на заточение да прекарва голяма част от дните си в тъмнина /духовна/. От тази гледна точка е лесно да сравним местоположението и на земната плоскост с това на ПЕЩЕРА ИЛИ ГРОБ. Подобно сравнение прави и Платон в “Държавата”, сравнявайки местопребиваването на неусъвършенстваната душа с това на пещера, на чиито стени се отразяват подобно на сенки реално-съществуващите събития. Тя е затворник на това място, oбърната е сгръб към светлината /изхода на пещерата/ и не може лесно да излезе от там. Започвайки своя нов, духовен живот, човек пренебрегва изискванията на плътта, земното тяло, като се подготя за един трънлив, изпълнен с препятствия и премеждия път, водещ към изхода на пещерата. Така той постига жадуваната духовна независимост и свобода. Но за да разбере човек истинската стойност на тази свобода, той трябва да бъде привикан към ВЪЗКРЕСЕНИЕ от своя Ангел- Ръководител /разбирай най-висшата есенция на Духа/, нещо към което са призвани всички хора живеещи на земята.
Уважаеми окултисти, нека бъде благословен вашия Път към НОВОРАЖДАНЕ и ОТМЕСТВАНЕ НА КАМЪКА!

zahary на March 28 2011 12:41:43 виж целият текст · 0 Коментари · 1174 Прочита · Отпечатай
страница 1 от 5 1 2 3 4 > >>
Вход
Потребител

ПаролаЗабравена парола?
Поискайте си нова от тук.
Чат
Трябва да сте влезли за да ползвате Чата.

Kral_Artur
24/12/2011 20:09
Да са честити коледните и новогодишни празници на всички българи, както и на всички други - живеещите в България. Нека има между нас повече доброта, смирение и обич. Да обичаме ближния, като себе си,

Kral_Artur
29/11/2010 23:02
Приятели, описвам само някои от по-силните случаи, които съм имал. Невероятна е Божията милост и сила, както е невероятен и самият живот, но само с любов към ближния.

anahata
09/04/2010 18:29
Добре дошъл сред нас, приятелю!

Masquerade
08/04/2010 06:49
Здравейте

Kral_Artur
24/01/2010 20:11
Приятели и почитатели наши, бъдете здрави, щастливи и безпристрастно информирани чрез нашия сайт при всяка добра за вас възможност.

Scorpion
04/11/2009 20:12
Нека магията е с вас.

zahary
04/08/2009 18:06
Уважаеми приятели, приканваме Ви да посетите фото-галерията на сайта ни /меню "Управление"/. Приятно разглеждане!

zahary
09/07/2009 15:16
Архивни файлове можете да сваляте като ползвате Internet Explorer и щракнете върху съответното място за сваляне с дясно копче на мишката и изберете "Save Target as..".

zahary
07/07/2009 14:45
Извиняваме се на нашите приятели за възникналия проблем в модул "Файлове". Надяваме се че в най-скоро време тегленето на книги ще бъде подновено.

zahary
22/05/2009 16:20
Честит празник на нашите приятели и преподаватели в системата на образованието: Аnahata , Kral Artur, Георги Ангелов, Vanya, Фотка, Artyom! Бъдете все така целеустремени в Пътя на Духа!

Архив на чата
Copyright © 2007